PIKANTNÍ TOFU S KLÍČKY | RECEPT

6. března 2017 v 7:46 | Magda T. |  OBĚDY

NOVÝ BLOG NAJDETE NA ADRESE: https://magdatumova.wordpress.com/, JSOU NA NĚM ZACHOVANÉ MÉ NEJMILEJŠÍ ČLÁNKY A BUDU RÁDA ZA JAKOUKOLIV PODPORU DO ZAČÁTKU. ♥ SLEDOVAT MĚ MŮŽETE NA TWITTERU, FACEBOOKU NEBO BLOGLOVIN.

Dnes jsem si pro vás připravila jedno z mých nejoblíbenějších veganských jídel, které jsem zatím uvařila, pikantní tofu s klíčky podávané s rýží. Myslím, že jde původně o korejský pokrm, který jsem ale lehce upravila podle toho, co jsem zrovna našla v kuchyni. A pokud nejste zběhlí ve vaření, nezoufejte, postup je úplně jednoduchý.

Ingredience:
- 200 gramů uzeného tofu nakrájeného na čtverečky po 4 cm, mělo by být max 1 cm tlusté
- 1 balení klíčků (mungo, kendo - můžou být vyklíčené hodně i málo)
- 1 velká cibule nakrájená na asi 1 cm proužky
- 1 lžíce tapioka mouky (nebo jiného škrobu na zahuštění, obejdete se ale i bez toho)
- 200 ml vody
- olej
- koření: 1 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman), 2 lžičky třtinového cukru, 2 stroužky drceného česneku, špetka soli a pepře - vše smíchané v misce dohromady

(na fotce jsem přidala hrst zelených fazolek, ale nejsou nutné)

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4



Postup:
- na pánvi s ohřátým olejem osmažte tofu, 5 minut z každé strany, dokud nebude křupavé
- snižte teplotu na minimum a na tofu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou cibuli a polovinu koření
- přidejte klíčky a zbytek koření, zalijte vše 100 ml vody
- zakryté pokličkou vše vařte 5 minut na střední teplotě (ke konci ji snižte)
- zbylou vodu smíchejte s tapioka moukou v misce, ve které jste měli koření, a směs přidejte do zbytku jídla
- vařte další 2 minuty, dokud směs trošku nezhoustne
- podávejte s miskou rýže a nechte si chutnat,


DALŠÍ ČLÁNKY:

 


Komentáře

1 VioletWhales | Web | 6. března 2017 v 8:58

To vypadá dobře. :3 Díky za bezmasí nápad.

2 pihovatá vopice | Web | 6. března 2017 v 10:36

To vypadá moc dobře, uzené tofu mám ráda.

3 Daisy | Web | 6. března 2017 v 13:11

Jé,pikantní jídla mám ráda, ale tofu moc ne :D.. Asi si to udělám s něčím jiným, ale na stejný způsob :)...

4 Eliss | Web | 6. března 2017 v 15:15

Tofu jsem ještě nikdy nezkusila :-)

5 Elly | Web | 6. března 2017 v 17:54

Tofu jsem ještě nejedla, určitě zkusím :) Zato mám hodně ráda sójové maso.

Komentáře jsou uzavřeny.


798x90-products.gif