BRAMBOROVÝ KOLÁČ SE SÝREM A FAZOLOVÝMI LUSKY

12. ledna 2017 v 13:46 | Magda T. |  OBĚDY
V pondělí jsem byla pyšná, že jsem od Nového roku zveřejnila článek třikrát týdně, a hned ve středu jsem to nezvládla. Bohužel zkouškové volá, takže jsem si pro vás dnes připravila recept, se kterým jsem přišla, když jsem měla chuť na zapečené brambory, ale zároveň jsem potřebovala využít zbytky potravin v lednici, abych je nemusela vyhodit.
Jídlo je dost tučné, ale když to přes den nepřeženete s jinými tuky, je to v pořádku. A jednou za čas je něco tučného na chuť potřeba :).

Ingredience:
- 5 velkých brambor
- 100 g mražených fazolových lusků
- 150 g tvrdého strouhaného sýra (gouda, cheddar)
- 3 nastrouhané stroužky česneku
- 2 malé 12% smetany
- sůl a pepř na dochucení

Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Postup:
- brambory oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm kolečka, můžete je nechat uvařit se solí a kmínem, pokud je chcete měkčí, nebo dát přímo péct, při vaření ale pozor, aby nebyly úplně rozvařené, musí se s nimi dát manipulovat
- kolem vnitřního okraje plechu vyskládejte dokola jednu řadu brambor, pořádně osolte a opepřete rozmístěte na ně část fazolek a posypte částí sýra, zalijte je částí smetany smíchané s česnekem
- další vrstvou brambor lehce (cca 2 cm) překryjte předchozí a postup opakujte až do středu plechu
- pečte v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny, nebo dokud nenabude smetana a neupečou se brambory (pokud jste je předtím neuvařili), po 15 minutách plech zkontrolujte, potom ho kontrolujte každých pět minut, jestli se nepřipalují fazolky nahoře
- nechte si chutnat ♥

 


Komentáře

1 Joina | Web | 12. ledna 2017 v 16:04 | Reagovat

Až na ty lusky super recept. Sice nad nimi ohrnuji nos, ale sním je.
Vypadá to dosti lákavě takže až dostanu hlad či chuť, určitě si vyzkouším. Ten sýr může být jakýkoliv že?

2 Magda T. | E-mail | Web | 12. ledna 2017 v 17:43 | Reagovat

[1]: Určitě, sýr můžeš použít, jaký ti chutná :).

3 Eliss | Web | 12. ledna 2017 v 19:36 | Reagovat

Vypadá to úžasně!

4 Magda T. | E-mail | Web | 12. ledna 2017 v 20:01 | Reagovat

[3]: Díky :). Je to i moc dobré ♥.

5 Linda | Web | 13. ledna 2017 v 20:35 | Reagovat

Vypadá to lákavě a určitě to zkusím jako rychlou večeři. Musí to být výborné :)

6 Eli | E-mail | Web | 4. února 2017 v 23:00 | Reagovat

Ten vypadá nádherně, ukládám do záložek a vyzkouším! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.